Известие

Collapse
No announcement yet.

Плюсове и минуси на Алфа 155. Много моля за вашето мнение !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Плюсове и минуси на Алфа 155. Много моля за вашето мнение !

Здравейте !
    Най-напред искам да поздравя всички и да ви пожелая приятно и безаварийно шофиране

Сега на въпроса ...
    имам голямо желание да си купя Алфа 155, но както винаги преди подобна инвестиция, доста въпросителни изплуват в съзнанието ми. Четох и слушах различни неща за тази кола и в крайна сметка ми се иска да получа още няколко обективни мнения на собственици или поне на хора, които я познават по-добре.
    Ще бъда много благодарен на всички, които ми помогнат в избора.

Иска ми се да взема двигател 2.0 ТС, модел след '95-та ... но не зная дали е по-добре 8 или 16 клапанов. До колкото разбрах 16 създава повече проблеми и като цяло е по-скъп за поддръжка. В същото време разликата в мощността и ускорението не е никак голяма.
    Бих искал да разбера и колко реално харчи такава кола ?
    Мненията, които съм чул до сега варират от 10/100 до 13/100 градско.

Чувал съм, че като цяло са здрави и нямат корозия. Возят доста твърдо, но аз и в момена карам със спортно окачване, благодарение на което вече изпадам в паника при вида на каквато и да е неравност на пътя Предполагам, че 155-цата даже ще е доста по-мека, такаче не е проблем.
    А как стои въпроса с ел. инсталацията, кабели, свещи и тн ?
    Като цяло според вас добър избор ли е ?

Още веднъж предварително благодаря !
    Alfa Romeo 155 2.0 T.SPARK 8V

Fiat Grande Punto - 1.4 16V/95 Dynamic

: - )

Малко странно е все пак да питаш хората дето карат 155 дали е добър избор. На мен си ми харесва
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Доста реална представа за поддръжката може да получиш от темата за ремонти в раздела за 155.
      Успех с решението
      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Значи разхода си го уцелил. 16в. двигателя найстина е доста по скъп за първоначална смяна на консумативи. 8в двигателя е с верига и не ти се налага да сменяш ангренажен ремък и вскички прилежащи ролки.
        По ел. системата не съм имал проблеми ( освен отварянето на багажника от жабката- търтея щеше да ми подпали колата даже , но този проблем се решва много бързо.).

Кабели на свещи - кофти са защото са 8 броя и съответно цената е х2.
        Може да се намерят шампион за 90 лева , аз си взех някакви за 140 а има и по 300. Виж темата с ремонтите.
        Колата си вози твърдо, но не е толкова страшно. На мен ми тракат сума ти пластмаси из купето, но определено не ми пука. Ако реша за един ден ще ги оправя, но не ме дразни.
        Най- добре е да се качиш да покараш една 155 и да видиш колко е твърдо окачването.
        Избирай мъдро
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Аз от мойта съм много доволен. Твърдото окачване знаеш ,че е свързано със стабилността , обаче аз в по -удобни садалки не съм сядал -никакви такива"рекаро салони" за които ти разправят че са екстра не вървят пред садалките на Алфата. А за разхода - аз карам га газ не е инжекцион ония ден я засичах- 367 км. с 33 лв.- чак и аз се изненадах че ми даде по-малко от 10 лв. на 100 км.,като съм я карал колкото може колата.
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Re: Плюсове и минуси на Алфа 155. Много моля за вашето мнени

Първоначално публикувано от BasicElement
            Иска ми се да взема двигател 2.0 ТС, модел след '95-та ... но не зная дали е по-добре 8 или 16 клапанов.
            Ако искаш колата ти да бъде след 1995 година, трябва да се разделиш с надеждата за евтина поддръжка на 8 клапановия двигател... Причината е че от '95 нататък всички 2.0 ТС са 16V... На мен миналата седмица ми предлагаха 2.0 ТС 8V уж '95 Като взех VIN номера се оказа, че колата е '92... Така, че внимавай и следи белезите, които издават от коя година е колата (двигател, маска) и най-добре винаги проверявай VIN номера!!!

Успех!
            Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
            Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
            Thank you, VFTI, thank you!

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA
              обаче аз в по -удобни садалки не съм сядал -никакви такива"рекаро салони" за които ти разправят че са екстра не вървят пред садалките на Алфата
              седалките на 155 найстина са много удобни и като че ли са леко със спортен дизайн, абе с две думи за нормалния шофьор са супер, но при по-агресивно каране леко се хлъзгам по тях и всеки път се замислям за спортен салон
              ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
              ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

с една ума : СПОРТЕН ДУХ

ти си преценяваш , успех
                Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

Благодаря ви за коментарите !
                  Организирах си един оглед за неделя
                  Вчера ходих до Горубляне, но там положението е ужасяващо. Има стотици еднотипни коли ... и само две 155 - едната беше 1.8 в много лошо състояние, а другата 1.6
                  Дано тази, която ще разглеждам вдругиден да е читава !!!
                  Ще пиша, ако има развитие

Comment

2,0л е друга стока. Не се заглеждай по слабосилните 1,7 / 1,8 л. Истината е 2,0 л мотор издържа на яко маагистрално гонене .
                    На извън градско ми даде средно 8л/100 км в края на декември.
                    Варна- Шумен -Разград -Търговище -В.Търново- Шипка -Пловдив - Варна. По магистралите карам бавничко
                    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

моята е от 2-3 дена,още е с транзитни номера ама се кефя много
                      '97 155 1.8 16V
                      GMC YUKON DENALI 5.7 V8
                      the cost of living is dying...everybody pays...
                      sigpic

Comment

Ами, май вече съм ви колега !
                        Още се боря с габаритите на самолетчето, но се надявам скоро да му свикна.
                        Що се отнася до окачването, сравнено с това на Фиестата ми си е направо комфортно
                        Чувството, когато настъпиш газта е уникално. Наистина усещането за скорост е притъпено и не осъзнаваш кога си минал 100...110... Трябва по-често да се съветвам със скоростомера.
                        Има някой неща за оправяне по нея, такаче може би скоро ще се наложи да посетя клубния сервиз... което пък ме навежда на въпроса как мога да стана член на клуба ? (извинявам се, сигурно е описано много подробно някъде, но в момента страшно много ми се спи и ще съм благодарен дори на някое линкче към въпросната информация)

Comment

Първоначално публикувано от BasicElement
                          Ами, май вече съм ви колега !
                          ...
                          как мога да стана член на клуба

честито колега

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=144
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
                            Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA
                            обаче аз в по -удобни садалки не съм сядал -никакви такива"рекаро салони" за които ти разправят че са екстра не вървят пред садалките на Алфата
                            седалките на 155 найстина са много удобни и като че ли са леко със спортен дизайн, абе с две думи за нормалния шофьор са супер, но при по-агресивно каране леко се хлъзгам по тях и всеки път се замислям за спортен салон
                            Е точно заради фиатски неудобните седалки я продадох 155-цата . А на Проф-а ше му кажа,че и със свещи Бош с по един електрод от по 3.27лв парчето си работеше супер Тогава се оказа проблем в Л-сондата.
                            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Абе бастуне аз за кабели на свещите говоря бе не за самите свещи.
                              Иначе сега съм с обикновенно Denso Q22P-U с един електрод по 3.80 бройката.А на тебе седалките са ти били неудобни щото ти е много дебел гъза и не се събира.
                              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Working...
                              X